O nama

O nama

“Žitopromet” Bijeljina je osnovan 1961. godine kao preduzeće za promet i preradu žitarica i proizvodnju hrane. Preduzeće je 2002. godine privatizovano i od tada posluje kao akcionarsko društvo ”Žitopromet” a.d..

Osnovna djelatnost Žitoprometa a.d. Bijeljina je:

- skladištenje i sušenje žitarica,

- promet i prerada žitarica,

- proizvodnja pekarskih proizvoda,

- proizvodnja stočne hrane i

- ugostiteljsko-trgovinska djelatnost.

Proizvodnja je organizovana u tri radne jedinice:

- Radna jedinica Mlin 1

- Radna jedinica Mlin 2

- Radna jedinica Pekara

Radna jedinice Mlin 1 obuhvata mlin za preradu pšenice, centar za sušenje i skladištenje žitarica, centralna laboratorija, sedam prodajnih objekata mlinskih proizvoda i stočne hrane na teritoriji opštine Bijeljina, transport i održavanje.

Radna jedinice Mlin 2 obuhvata mlin za preradu kukuruza, fabriku stočne hrane i pogon za proizvodnju premiksa za stočnu hranu.

Radna jedinice Pekara obuhvata proizvodni pogon pekare, restoran Slobomir kao i više prodajnih objekata pekarskih proizvoda (pekaraca) na teritoriji grada.

U posljednjih desetak godina Žitopromet izrasta u lidera kvaliteta na ovom tržištu, o čemu svjedoče brojni pehari i medalje za kvalitet dobijeni na regionalnim sajmovima. Iz kolekcije posebno izdvajamo pet velikih pehara, kao i više desetina zlatnih i velikih zlatnih medalja sa novosadskog sajma.

Kao lider kvaliteta i kuća koja postavlja standarde u oblasti proizvodnje kojom se bavi, Žitopromet je uveo sistem kvaliteta ISO 9001:2008,  HACCP i HALAL.