Proizvodnja pšeničnog brašna

Proizvodnja svih vrsta brašna


Proizvodnja pšeničnog brašna

Proizvodnja svih tipova pšeničnog brašna se obavlja u Radnoj jedinici „Mlin-1“ koja se može pohvaliti najdužom tradicijom na teritoriji Semberije u ovoj vrsti delatnosti. Dnevni kapacitet ovog mlina je 150 t i predstavlja najveći pogon u preduzeću.

1. Osnovni program:

- Pšenično brašno Tip 400 – Pšenicni griz proizvodi se od zrna najfinijih sorta pšenice i koristi se u domaćinstvu za spravljanje zdravih i ukusnih obroka, prije svega za najmlađe.

- Pšenično brašno Tip 500 brašno koje se koristi za proizvodnju hljeba i peciva i čija je upotreba najšira,

- Pšenično brašno Tip 850 – brašno koje se koristi za proizvodnju polubijelog hljeba i glutena, kao i u konditorskoj industriji. Odlikuje se većim sadržajem proteina i glutena, masti, vitamina i enzima u odnosu na bijela brašna

- Pšenično krmno brašno – Pšenične mekinje se koriste za ishranu domaćih životinja, kao i za proizvodnju stočne hrane.

2. Namjenska brašna:

- Pšenično brašno T-400 – Puder brašno proizvedeno od najkvalitetnijeg zrna pšenice, a velika rastegljivost i energija koju posjeduje čine ga pogodnim za pripremu raznih vrsta kolača, finih peciva, pita, tjestenina i sl.

- Pšenična krupica T-400 – Oštro brašno je proizvod koji se koristi kao sirovina za industrijsku proizvodnju tjestenine, ali je pogodan i za pripremu raznih vrsta kolača, torti, proizvodnju rezanaca i sl.

Naše proizvode iz mlina za preradu pšenice možete dobiti u pakovanjima od 50 kg, 30 kg, 25 kg, 10 kg, 5 kg, 1kg i 400 gr (u zavisnosti od tipa brašna).

Za postignuti vrhunski kvalitet u proizvodnji brašna Žitopromet je dobio niz značajnih priznanja, pehara i medalja na sajmovima i drugim sličnim manifestacijama. Međutim, osnovna odlika ovog proizvodnog pogona je stalno tehničko-tehnološko i kadrovsko usavršavanje, kao odgovor na zahtjeve kupaca čije zadovoljstvo predstavlja osnovno mjerilo uspješnosti ne samo ovog pogona, nego i preduzeća uopšte